Kristillinen toiminta

Rippikoulu

Suomen Merimieskirkko järjestää Isossa-Britanniassa asuville nuorille mahdollisuuden rippikoulun käymiseen Lontoossa. Rippikouluryhmään ovat tervetulleita kaikki 13-17 –vuotiaat nuoret, jotka ovat kiinnostuneita käymään suomalaisen riparin.

Rippikoulu koostuu leirijaksosta, tapaamisista sekä itsenäisistä tehtävistä ja käynneistä, joita on tarvittaessa mahdollista suorittaa ilman, että saapuu Lontooseen asti. Suomen kielen taito ei ole välttämätön, vaan opetuskielinä käytetään englantia ja suomea ryhmän toiveiden ja kielitaidon mukaan.

Vuoden 2024 rippikoulun ohjelma


Ilmoittautuminen ja infotapaaminen su 5.11.2023 klo 11-13 Lontoon merimieskirkolla

Osallistumme jumalanpalvelukseen klo 11 ja sen jälkeen kokoonnumme infotapaamiseen. Tapaamisessa saat tietoa rippikoulusta, sen ohjelmasta ja rippikouluun liittyvistä tehtävistä. Tämä tapaaminen on tarkoitettu sekä rippikouluun ilmoittautuvalle että hänen vanhemmilleen. Jumalanpalveluksen jälkeen on mahdollisuus omakustanteiseen lounaaseen tai kahvitteluun. Tervetuloa!

Leirijakso pääsiäisenä 2024 to 28.3. (illalla) – su 31.3. klo 13 Lontoon merimieskirkolla.

Jumalanpalvelus su 5.5.2024 klo 11 ja sen jälkeen konfirmaatioharjoitus Lontoon merimieskirkolla

Konfirmaatiomessu su 2.6.2024 klo 11 Lontoon merimieskirkolla

Tapaamisten välissä tehdään itsenäisesti tehtäviä ja tutustumiskäyntejä, päivämäärät tarkentuvat ja riippuvat tehtävästä (noin 1 tehtävä/kuukausi).

Rippikoulumaksu on £200 jolla katetaan erityisesti rippileirin ruoka- ja majoituskuluja. Mikäli taloudellisen tilanteesi vuoksi tarvitset maksuaikaa tai vapautuksen maksusta, olethan asiasta yhteydessä sosiaalikuraattoriin.

Lisätietoja saat Marjaanalta tapaamisessa su 5.11.2023.

Rippikoulu


Ripari kuuluu suomalaiseen nuoruuteen. Ulkosuomalainen nuori voi käydä rippikoulun merimieskirkolla, suomalaisessa kotiseurakunnassaan tai kristillisen järjestön leirillä.

Rippikoulu on kirkon järjestämää kasteopetusta, jossa yhdessä opetellaan kristillisen uskon perusteita, kristityn näkökulmaa elämään ja hengellisen elämän hoitamista. Suomessa rippikouluikä on 15 vuotta.

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon, jonka jälkeen nuoresta tulee seurakunnan ja kirkon täysivaltainen jäsen. Hän saa itsenäisesti käydä ehtoollisella, toimia kummina ja 18 vuotta täytettyään asettua ehdolle kirkollisissa vaaleissa. Rippikoulun käyminen on myös edellytys kirkolliseen avioliittoon vihkimiselle.

Seurakunnat järjestävät Suomessa vuosittain lukuisia eri rippikouluvaihtoehtoja. Ensisijaisesti kannattaa ottaa yhteyttä kotiseurakunnan rippikouluista vastaavaan pappiin. Seurakuntien kotisivut löydät täältä.

Myös erilaiset kristilliset järjestöt Suomessa järjestävät rippikouluja. Lisätietoja kristillisten järjestöjen rippikouluvaihtoehdoista löydät kunkin järjestön kotisivuilta. Tietoa järjestöistä löydät täältä.

Kansainvälisiä rippikouluja järjestävät mm. Lasten ja nuorten keskus ja Suomen Lähetysseura.

Yksityisrippikoulu


Yksityisrippikoulu on hyvä mahdollisuus, jos haluat saada kasteen ja liittyä kirkkoon aikuisella iällä. Yksityisrippikoulu koostuu kotitehtävistä, keskusteluista kirkon työntekijän kanssa sekä kirkon tapahtumiin osallistumisesta.

Kristillinen toiminta

Isoseksi Lontooseen?

Etsimme avuksemme ja iloksemme isosia auttamaan rippikoulun toteutuksessa. Jos olet käynyt isoskoulutuksen kotiseurakunnassasi ja haluaisit erilaisen rippikoulukokemuksen, laitahan viestiä!

Isosille tarjoamme ylläpidon ja korvaamme kaikki mahdolliset retkikulut. Matkat kirkolle ja takaisin kotiin ovat omakustanteiset. Alaikäisiltä isosilta vaaditaan lisäksi vanhemman suostumus itsenäiseen matkustukseen.

Ota yhteyttä